13 februari 2016
11:00

Torshälla-Nyby IS

Referat: BK Sport - Torshälla-Nyby IS

Dags för match på en fin matta som fortfarande bar spår av snö trots att våra lagkamrater just mött Jäder i en match innan vår andra match för dagen. Det var ett laddat gäng som äntrade planen. Knappt hade man fått upp blocket innan dagens första mål satt i Torshällas nätmaskor därefter blev det en sällan skådad målkavalkad på kort tid och både 2:an, 3:an och 4:an satt inom några minuter. Dessa föregicks av väldigt fint spel där vi fick se prov på fint och osjälviskt passningspel som ledde till snygga mål. Torshälla jämnade därefter ut matchen och det blev inte fler mål i första halvlek även om det inte fattades chanser.

I andra halvlek började Torshälla bäst och satte också välförtjänt 1-4. Vi tog därefter över spelet igen och vi fick se riktigt fina löpningar, spelkombinationer och passningar som satt på läppen och i stort sett bara behövde rakas in i öppen bur.
Det vi tar med oss från matchen är fint målvaktsspel från alla 4 målvakter som delade på den sysslan under matchen vilket i sig troligtvis är lagrekord under en och samma match men som sagts förr så kan det bli ibland! Vi fick se prov på tight och fint försvarspel där vi gjorde det svårt för våra motståndare att skapa riktigt farliga chanser. Vi fick se mittfältare som hittade sina positioner och vågade komma fram och möta boll och förvalta bollen väl. Vi fick se anfallare som var hungriga som sällan förr och tog tillvara på många av de chanser som bjöds. Det som värmer allra mest är det fina och osjälviska passningsspelet som gjorde att vi skapade många fina chanser som vi också fick god utdelning på.

Tack till Torshälla för en bra och juste match tack till publiken och sist men inte minst tack till er spelare som bjöd på riktigt bra fotboll som värmde gott i kylan för oss som stod bredvid.